• slider-image

Vloerwerken voor uw nieuwbouw- of renovatieproject

De vloerwerken voor uw nieuwbouw- en renovatiewerken omvatten een aantal fases. Hiervoor is er een heel goede reden. Uw vloer krijgt het hard te verduren en moet dus niet enkel mooi, maar vooral heel stevig zijn.

Voor elke fase van uw vloerwerken kunt u een beroep doen op mij. Of u kunt kiezen voor het hele pakket en uw volledige binnen- of buitenvloer door mij laten leggen.

De ondervloer aanbrengen

De ondervloer, ook wel gekend als dekvloer of chape is de basislaag waarop de rest van uw vloer gelegd wordt. Het spreekt voor zich dat deze van de beste kwaliteit moet zijn.

Egalisatie van uw vloer

Uw vloer moet waterpas liggen. Met een egalisatielaag garandeer ik dat uw vloer vrij is van oneffenheden zoals:

  • Barsten
  • Scheuren
  • Bulten
  • Putten

Is de ondervloer gedroogd en overal egaal? Dan is het tijd voor de volgende laag.

Isolatie van uw vloer

Dankzij een goed geïsoleerde vloer bespaart u aanzienlijk op uw energiefactuur.

Als uw voeten koud aanvoelen, zal u uw verwarming aanzienlijk hoger moeten zetten om het warm te krijgen. Vloerisolatie zorgt ervoor dat u op een lagere temperatuur het toch lekker warm heeft.

Vochtige keldervloer waterdicht maken

Vocht zorgt er op korte termijn voor dat er allerlei schimmels ontstaan. Op lange termijn kan het zelfs de hele constructie van uw woning in gevaar brengen. Tijdens de vloerwerken neem ik dan ook de nodige voorzorgen om dit probleem te vermijden.

Vloerbedekking leggen

Als de ondervloer klaar is, kan ik aan de afwerking beginnen. Zowel tegels leggen als betonnen vloeren gieten, behoort tot mijn mogelijkheden.

Renovatie van uw vloer

Bij de renovatie van uw vloer komt een aantal extra uitdagingen kijken. Ook hiermee houd ik rekening.

  • Een vloer openbreken gaat meestal gepaard met stof. Uw inboedel verplaatsen is logisch. Maar ook uw muren en plafonds bescherm ik op de gepaste manier.
  • Leidingen (water en elektriciteit) in de vloer pak ik uiterst omzichtig aan. Het is niet verstandig om met een drilboor een vloer open te breken zonder te weten of er zich leidingen in de vloer bevinden.
  • In tegenstelling tot bij ruwbouw moet u tijdens de renovatie van uw vloerwerken gewoon in uw huis kunnen leven. Uw comfort is belangrijk. Daarom stellen we samen een goede planning op en respecteer ik de afspraken. Zo weet u precies op voorhand hoe lang u van een bepaalde ruimte geen gebruik zal kunnen maken.

Prijs vloerwerken

Elke woning is anders. Om u een correcte prijs voor uw vloerwerken te kunnen geven, kom ik graag langs om uw wensen te bespreken. Maak gerust een vrijblijvende afspraak.

Of neem een kijkje bij mijn gerealiseerde bouwprojecten en overtuig uzelf van mijn vakmanschap.